به گزارش نماینده به نقل از نسیم، مجید انصاری، معاون پارلمانی رئیسجمهور و مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران شب گذشته با شرکت در برنامه "دیروز امروز فردا" در مورد راههای تحقق عدالت اجتماعی به بحث و مناظره پرداختند.
مجید انصاری در این برنامه گفت: زمانی اقتضای انقلابی بودن آن است که شجاعانه برای حقوق مردم ایستادگی کنی و با دنیا مراوده داشته باشی و شجاعانه حرف حق بزنی و با حفظ اصول و رعایت خطوط قرمزی که نظام و رهبری انقلاب ترسیم کردهاند، مذاکره کنی و یا حتی اگر لازم شد رابطه برقرار کنی.
وی فرهنگ انقلابی را الزاما به معنای شورش انقلابی ندانست و گفت: امام حسن(ع) و امام حسین(ع) نمونههای دو انقلاب فرهنگی بودند.
انصاری با بیان اینکه برخی تصور میکنند که امام حسن(ع) مظهر صلح و امام حسین(ع) مظهر قیام بودهاند، گفت: اینگونه نیست. چرا که امام حسن(ع) امامت خود را با قیام آغاز کرد و در دورانی نیز با توجه به اقتضائات انقلاب به صلح با معاویه پرداختند.
وی بابیان اینکه استقلال به معنای قطع ارتباط با دنیا نیست، گفت: مذاکره با دنیا و گرفتن امکانات از آنها در راستای سفارشات دینی ما است.
معاون رییس جمهور در امور مجلس، عدالت را فرهنگ دانست و تصریح کرد: عدالت صرف توزیع امکانات نیست چراکه تجربه نشان داد که عدالت توزیعی شکست خورده است.
وی خاطر نشان کرد: عدالت را صرف اقتصادی دیدن نیز یک انحراف است.
انصاری همچنین عدالت را با مقوله فرهنگ در ارتباط دانست و گفت: باید در مقوله فرهنگ ببینیم که مبانی کشورمان چیست.
وی با بیان اینکه فرهنگ در کشور ما ریشه در اسلام و فرهنگ کهن ایرانی دارد،ادامه داد :باید فرهنگ را درست بفهمیم و اصول آن را تبیین کرده و مبتنی بر آن حرکت کنیم .
معاون رییس جمهور در امور مجلس افزود: گاهی آفت نگاه فرهنگی نگاه های محدود و تحجر گرایانه است که البته امام خمینی(ره) با این تحجر به شدت مخالف بود.
انصاری با بیان خاطره ای از امام خمینی (ره) گفت: در اوایل انقلاب با مطرح شدن بحث فرهنگ اسلامی عده ای نزد ایشان آمده و گفتند که فرهنگ اسلام اقتضاء میکند که کلاسهای درس دانشگاه را جداسازی کنیم و در نتیجه با نئوپانکشی بین دختران و پسران این فرهنگ را جاری ساختیم که ذکر این مطلب، امام(ره ) را بسیار برآشفته کرده و دستور برداشتن این حائل تا قبل از آغاز مجدد کلاسها را دادند.
وی در ادامه افزود: امام در رابطه با این اقدام که از سوی این افراد انجام شده بود فرمودند که این افراد می خواهند آبروی دین و اسلام را ببرند.
معاون رییس جمهور در امور مجلس با طرح این سووال که باید بدانیم مبانی قطعی فرهنگ کدام است، افزود: برخی گمان می کنند که زهد گوشه گیری در بریدن از دنیا و نشستن در گوشه ای و چرخاندن تسبیح است حال آنکه معنی زهد عدم وابستگی به دنیا با تلاش و کار فراوان است.
حجت الاسلام انصاری در ادامه گفت: وقتی می گوییم فرهنگ بسیجی یعنی فرهنگ عشق، محبت به دیگران، کار کردن بی ادعا و خود را وقف و فدای دیگران کردن اما ممکن است تصور شود که بسیجی بودن به اخم کردن و از مردم طلبکار بودن تعبیر شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد اصول انقلاب گفت: خلط کردن بین اصول و روشها در جمهوری اسلامی اشتباه است چراکه اصول در جمهوری اسلامی تغییر ناپذیر بوده اما روشها قابل تغییر است و مصداق آن نیز امام (ره) بودند که در مقابل تحجری که عده ای در آن توقف کرده بودند معتقد بودند که باید متناسب با زمان و مکان تغییر کرد.
انصاری دغدغه های حال حاضر مردم کشورمان را متناسب با وضعیت روزمره دانست و گفت: قبل از انقلاب "توجه به خفقان، فساد مالی و اخلاقی، آزاد نبودن مطبوعات و دانشگاه ها و اینکه اصحاب رسانه و مردم جرات نداشتند بگویند بالای چشم شاه ابروست" مشکلات فرهنگی و اجتماعی مردم بود اما امروز این مشکلات تغییر یافته و مردم دغدغه اقتصاد دارند.
وی ادامه داد: مردم درحال حاضر لبخند و نشاط و ارتباط مطلوب با دنیا را می خواهند و از دولت انتظار دارند که با عقل، حرف منطقی، حقوقی و با حفظ اصول از حق مردم دفاع کند.
انصاری ادامه داد: خواسته مردم دفاع سرداران عرصه دیپلماسی از حقوقشان بدون التماس برای رفع تحریمها است.
رییس شورای اسلامی شهر تهران در مورد مذاکره با آمریکا گفت: وقتی کشوری به قصد مذاکره و نه خدشه وارد کردن به استقلال به پیش میآید مذاکره بدون مانع است.
مهدی چمران در مورد اصول انقلاب گفت: اصولی داریم که همچون ادیان مختلف تغییرناپذیرند اما همانگونه اجتهاد در تشیع وجود دارد در شرایط مختلف با توجه به زمان حرکت کردهایم.
چمران رسیدن به عدالت اجتماعی رسیدن را امری ساده ندانست و گفت: رسیدن به عدالت آرمان جمهوری اسلامی است که البته با توجه به تحرکاتی که صورت گرفته توفیقهایی نیز حاصل شده اما تا رسیدن به قله فاصله داریم.
وی گفت: با سرلوحه قرار دادن شعارهای هر ساله مقام معظم رهبری تحقق این اهداف دور از دسترس نخواهد بود.
چمران افزود: به ایدهآل انقلاب نرسیدهایم اما به این سمت حرکت کردهایم و با توجه به رو به جلو بودن حرکت انقلاب اسلامی رسیدن به ایدهآل شدنی است.
رییس شورای شهر تهران گفت: مساله اقتصاد مهم است اما نباید در سایه اقتصاد فرهنگ را فراموش کنیم. برخی اوقات توجه به اقتصاد ما را از دیگر مسائل مغفول کرده است.
وی فرهنگ را در جمهوری اسلامی مبتنی بر دین دانست و گفت: نمیتوانیم دین را کنار بگذاریم و بگوییم که دوران آن سپری شده است.
چمران گفت: اگر بخواهیم فرهنگ عدالت اجتماعی را کنار بزنیم مردم ما را کنار خواهند زد.
نظر شما